Prodaja ovnića romanovske rase

Farma Romanov u Rakitovu u ponudi ima priplodne ovniće starosti 4 meseca, i to iz tri krvne linije: Relik, Rauch i Romi. Ove tri krvne linije su pokazale najbolje rezultate što se tiče proizvodnje u Češkoj a i na našoj farmi. Svi ovnići su sinovi uveženih ovnova šampiona iz Češke, i majki iz istog uvoza. Radi se o posebno biranim jedinkama na sve proizvodne karakteristike, kao i po eksterijeru.

Romanovski ovnovi se mogu koristiti u dva pravca proizvodnje: za odgajanje u čistoj rasi kao osveživači krvi i za meleženje sa drugim rasama radi proizvodnje većeg broja jagnjadi, a samim tim i veće količine jagnjećeg mesa.

Poseban akcenat bi stavili na meleženje sa našim kako domaćim autohtonim sortama (Pramenka), tako i sa tovnim rasama koje imaju nešto slabije indekse plodnosti. Upotreba Romanovskih ovnova povećava broj jagnjadi kod ćerki iz F1 generacije za 0,8 jagnjeta po ovci u jednom jagnjenju. Zato toplo preporučujemo svim odgajivačima da naprave iskorak koji je u svetu svuda prisutan i gde se Romanovski ovnovi upotrebljavaju kao melioratori plodnosti.

Pozovite: ‎+381 64 502 36 52 

Štampa El. pošta